Friday, February 4, 2011

Fl Gator Birthday Party Decorations

E son soddisfazioni...

image is free from the web
Today a beautiful shining sun, which warmed the air making the atmosphere almost spring.
radicatissima There is a local tradition whereby each year in the period leading up to St. Joseph and recurrence of that day (March 19) is set up a kiosk, which produces the delicious rice pancakes, in the beautiful medieval square of my city.
I'm going crazy, I love the contrast between the crisp outer crust and the filling soft soft.
And so, aided by the climate, I decided to take a luxurious lunch based pancakes (actually 8 pancakes were added to 2 tangerines), warmed by the sun.
E 'was a very pleasant time that I have enjoyed all the way, eat the pancakes warm and looking beautiful architecture, free from all worries.
Unfortunately, time has flown for a while and even though he also thought about calling the office saying that I took leave for the afternoon (sooner or later this "crazy" do it!), I have that the strategic rationality (" non lasciare a domani, quello che puoi fare oggi ") e  me ne sono mestamente tornata al pc, ma che momenti!

P.S. Dato che Micaela mi chiede la ricetta, ve la indico qui sotto, anche se personalmente non l'ho mai sperimentata (la conosco perchè fa parte della tradizione locale):

Ingredienti :
600 grammi di riso;
2 litri di acqua;
scorza di 1 arancia;
mezzo litro d’olio (per friggere);
6 cucchiai di zucchero;
sale.
Farina q.b.
Preparazione:
In una pentola mettere l’acqua e quando bolle, gettare il riso e un pizzico di sale.
Il riso si cuoce insieme alla scorza di arancia a lungo, non deve essere al dente. Scolare e lasciar riposare in un vassoio per 12 ore. Un paio di ore prima di friggere, aggiungere all’impasto la farina in modo da ottenere un'impasto morbido ed omogeneo.
In una padella con l’olio caldo (ma non troppo, altrimenti le frittelle diventano subito marroni), gettare piccole porzioni di impasto di riso con un cucchiaio. Friggere girando con attenzione e scolare quando sono dorate.  Disporre in un foglio di carta assorbente e spolverizzare con lo zucchero.

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